Cikk megosztása
Április 4-én mutatják be a debreceni Stay Beer Bar-ban azt a kisfilmet, amely bemutatja többek között azt, hogy a középkortól kezdve milyen sörök készültek Debrecenben, és hogyan alakult a város és a sör kapcsolata.
A film szerkesztője Új Judit, a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány ösztöndíjasa, az animáció és a vágás pedig Takács Tamás, a MOME média design szakos hallgatójának munkája.
A „Debrecen és a sör – Sörfőzés a cívisvárosban” című kisfilmből kiderül, milyen fajtájú sörök készültek Debrecenben a középkortól kezdve, hogyan szabályozta Debrecen Város Tanácsa a sörfőzést, mikor és hol működtek a debreceni sörfőzőházak, vagy a város „sercsapszéke”.
A hét és fél perces kisfilm eredeti fotók és dokumentumok felhasználásával készült. A vetítést pódiumbeszélgetés követi. A moderátor Dr. Horváth Péter helytörténész lesz, a meghívott szakértő pedig Papp József, Podmaniczky- Kós Károly-, és Csokonai-díjas helytörténet-kutató. Az eseményen közreműködik Vranyecz Artúr színművész.
A kisfilm a bemutatót követően, 2023. április 5-től a Cívisporta Egyesület honlapján tekinthető majd meg.