Cikk megosztása
A Dreher Tanksör a legsörebb sör, hiszen a szűrés után nem pasztörizálják, úgy jut el a fogyasztókhoz, ahogy azt a sörfőző mester eredetileg megálmodta. A sörözőkben felállított 500 literes réztankok nem csak látványban páratlanok, hanem a szállítással együtt komoly – teljesen zárt és steril – rendszert alkotva őrzik a friss sör minőségét, gazdag ízvilágát – mondta el pénteken az Ellátóházban Csurgó János, a Dreher Sörgyárak Senior POS és műszaki specialistája.
Az Ellátóház tehát a harmadik hely – a Stex és a Stifler Bar után – ahol az óriás sörtankokba egyenesen a gyárból érkezik a hőkezelés nélküli, friss Dreher.
Az utóbbi években egyébként több európai országban, például Olaszországban, Romániában, vagy Lengyelországban is látható a tanksör előretörése. A tanksör „őshazáiban”, Csehországban és Szlovákiában pedig a legmagasabb kultusz tapasztalható: több mint 300 vendéglátóhely biztosítja a betérőknek a legfrissebb sört, amelyből mintegy 70 millió korsóval is elfogy évente.
A tank felállítása alkalmából rendezett sajtóeseményen elhangzott az is, hogy a nagy sörgyárak – a kisüzemi főzdék által teremtett lépéskényszere vezetett ahhoz, hogy Magyarországon is kiépüljenek az első tanksör lelőhelyek.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy rendezvényre is lehet-e vinni a tanksört, Brendan Williams, a Dreher Sörgyárak marketing igazgatója annyit mondott, hogy igen, és, hogy a Sziget fesztiválra és a Dreher Fesztre igen nagy meglepetéssel készülnek.
(Borítókép: Flickr/Jonan Basterra)