Cikk megosztása
Próbáltál már sörkérget sütni a sonkára? A négynapos hétvégén tuti lesz időd kipróbálni, és ezzel fel is tudod dobni a szokásos húsvéti menüt. Jöhet a recept?
Mint annyi, elsőre furcsának tűnő recept, ez is az USA-ból jön. Lényege, hogy a főtt, füstölt sonkát sütik meg tulajdonképpen sörös, fűszeres szószban, amely finom kérget képez majd a húson.
Hozzávalók:
- egy darab főtt, füstölt sonka, csont nélkül
- egy doboz (sima láger) sör
- barna cukor
- balzsamecet
- őrölt mustármag
- (kukorica)keményítő
- szegfűbors, cayenne bors, fekete bors
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy magas oldalú tepsibe vagy jénaiba mehet bele a sonka, amelyet előzőleg, annak érdekében hogy a szósz jobban belepje, javasolt kissé beirdalni.
Aztán egy tálba mehet a sör, a barna cukor, a mustármag, a keményítő és a borsok. Ha jól összekeverted, alaposan ecseteld be vele a sonkát, és irány a sütő (nem kell lefedni)!
Nagyjából egy órán keresztül süljön, mielőtt bekenegetnéd a második adag mázzal, és aztán jöhet a következő óra, vagy amíg meg nem pirul a teteje.
Hagyd hűlni, mielőtt felszeletelnéd! Citromos húsvéti kaláccsal a legkirályabb!