Cikk megosztása
Új, közös márkával lepte meg a fogyasztókat a Dreher Sörgyárak és a Mad Scientist Sörfőzde. A Kőbánya X két variánsban jelenik meg, előbb egy könnyed láger, majd egy coffe stout érkezik majd. Az Underground Lager napokon belül a boltokban lehet!
Azután, hogy egy sor új ötletet valósítottunk meg, az elmúlt két évben szerettünk volna kitörni ezekből a korlátokból, eltérni a hétköznapi működéstől és a megszokottnál szabadabban gondolkodni – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója a Kőbánya X bemutatóján. Hozzátette, hogy ehhez tökélete partner volt az ugyancsak kőbányai gyökerekkel bíró Mad Scientist.
Szilágyi Tamás, a Mad Scientist Sörfőzde alapító-tulajdonosa pedig arról beszélt, hogy amikor a Dreher megkereste őket, rögtön tudták, hogy ezzel egy jókora fogyasztói körnek mutatkozhatnak be a piacon.
A Mad Scientist és a Dreher elmondása szerint nem csak a sörök megalkotásánál, de a bevezetés előkészítésénél is egyenrangú partnerként vett részt mindkét oldal.
A Kőbánya X szellemiségében és árazásában is a nagyüzemi variánsok és a kisfőzdék piaca közé érkezik. A tiszta, világos sörök kedvelőit megszólító Underground Lager a Drehernél, a sötét, karakteres különlegességek rajongóit célzó Catacombs Coffee Stout pedig a Mad Scientist üzemében készül.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Kőbánya X Underground Lager
A Kőbánya X Underground Lagerhez magas minőségű, speciális világos maláta mellett Bajorországból származó Spalt és Saphir komlókat használnak. A folyamatok során tradicionális sörfőzési eljárásokat alkalmaznak, a sört alacsony hőfokon erjesztik a pincében, majd hosszabb ideig kondicionálják. A folyamat során többször adnak aromakomlót a sörhöz, hagyományos módon a főzőházban a komlóforralás során, és modern hidegkomlózási eljárással az erjesztést követően is. Így született meg ez a fűszeres és visszafogottan citrusos ízvilágú, kristálytiszta ropogós láger.
Kőbánya X Catacombs Coffee Stout
Másodikként jelenik majd meg a Kőbánya X Catacombs Coffee Stout – egy igazi fekete sör, amelynek az elkészítése odafigyelést és precíz erjedésvezetést igényel. A pörkölt és enyhébben pörkölt árpamaláta és a zabmaláta mellett zabpelyhet és specialty kávét is főznek a sörbe. Lágy malátásság és szénsavasság, valamint kávés, kakaós, keserű csokis, karamellás és enyhén a komlótól keserű íz jellemzi.
A Kőbánya X márka a Dreher Sörgyárak disztribúciós rendszerén keresztül 0,33 alumínium dobozos kiszerelésben jut el a fogyasztók széles köréhez. A nagyobb élelmiszerüzletekben a láger már júliusban elérhető lesz.