Cikk megosztása
A furcsa, óriási magokat egy 2002-es perui régészeti útja során Matthew Sayre, Ph.D., a Dél-Dakotai Egyetem antropológia tanszékének adjunktusa találta, majd rábukkant Cerro Baul, az ősi Wari város tetején egy régi sörfőzde maradványaira is.
Kiderült, hogy a perui borsfa magját 1000 évvel ezelőtt, az ókori civilizáció sörfőzéshez használta fel – írja az Élelmiszer.hu.
Fotó: Chicagonow.com
A Chicagói Field Múzeum munkatársai az ősi ital jelenkori elkészítésébe és értékesítésébe fogtak. A sört a Cerro Baulban talált bizonyítékok alapján állították elő, és hamarosan palackozott formában is kapható lesz, sőt, a Field Múzeum bisztrójában csapolva is kóstolható majd.
A múzeum csütörtökön bocsátja piacra a Wari Ale-t.
Borítókép: Flickr/Anders Adermark