Cikk megosztása
1935 januárjában a Gottfried Krueger gyár a virginiai Richmondban kezdte el árulni a dobozos sört, holott a cég New Jersey-i illetőségű volt. Ennek az oka egészen egyszerűen az, hogy nem merték a szomszédságban értékesíteni a dobozba zárt italt, félve a közönség negatív reakcijóától.
Hamar kiderült viszont, hogy ez volt a cég történetének legjövedelmezőbb lépése – írja a Múlt-kor.hu
Az American Can Company még 1933-ban fejlesztette ki az első olyan fémdobozt, amely egy műanyag bevonat segítségével megfelelő szigetelést biztosított ahhoz, hogy a sör ne veszítse el benne jellegzetes ízét.
Fotó: Brewbeerblog.com
Az újfajta sörtárolókra először a Gottfried Krueger figyelt fel, és – kiváló marketing érzékkel – 2000 doboz „Krueger Különleges Söre” nevű terméket osztott szét leghűségesebb fogyasztói között. A sörhöz az új termék minőségével kapcsolatos kérdőívet is mellékeltek, és az eredmények összesítése után kiderült, hogy a kóstolók több mint 90 %-a pozitív visszajelzést küldött.
Eleinte a sörösdobozok nyitásához egy külön eszközt fejlesztettek ki, hiszen nem volt rajtuk nyitófül. Ez azonban nem akadályozta meg a termék sikerét, 1935 folyamán több nagy sörgyártó is elkészítette a maga dobozos sörét, és év végén már Nagy-Britanniában is megjelent az új csomagolású ital.
Érdekesség, hogy a hitleri Németországnak azonban nem tetszett az ötlet, és egészen 1951-ig kellett várni, mire a németeknek is megadatott a lehetőség, hogy dobozból igyák a sört.
(Borítókép: Talkingretail.com)