Cikk megosztása
A Prágától 90 kilométerre fekvő Humpulec városának 1597-ben alapított sörfőzdéjét 1991-ben privatizálta Stanislav Bernard mérnök, aki Josef Vavra főzőmesterrel meglehetősen felfuttatta a lepusztult gyárat: 2015-ben a gyárban főzött mennyiség meghaladta a 300 ezer hektolitert, és ennek ötödét külföldi piacokon értékesítik.
A Bernard söröket jellegzetes csatos üvegekben forgalmazzák és pasztörizálás helyett mikrofiltrációs eljárással szűrik, így megmaradnak a szűretlen sörökre jellemző gazdag ízek és friss illatok.
Stanislav Bernard 1993-ban megalapította a Független Cseh Sörfőzdék Egyesületét, így eredményesebben tudott lobbizni a multinacionális cégekkel szemben.
A most 60 éves Bernard most megint nagyot dobott: a szülinap alkalmából valamennyi Bernard sör címkéjének van egy limitált szériája is, melyen a sörgyár tulajdonos, az adott sörhöz passzoló karikatúrája jelenik meg. Sőt, idénre pin-up naptár is készült.
Nyáron pedig szokás szerint jön a Bernard Fest!
(Via)