240 különböző (nemzetközi) sört hoz el májusban a Budapest Beer Week

Írta: BeerPorn.hu

2019-05-08 | 12:55 Hírek

A már második Budapest Beer Weeken, két napon át 25 ország 60 kisüzemi sörfőzdéjének legjobb tételeit lehet majd végigkóstolni, amelyeket maguk a sörfőzők csapolnak a résztvevőknek. És akkor Budapest kraft sörbárjainak tematikus eseményeiről még nem szóltunk.

„Tavaly sikerült bebizonyítani, hogy a hazai kézműves sör felnőtt és Budapest megérdemli a nemzetközi sörvilág figyelmét. Külföldről 2019-ben már nem csak azért jönnek látogatók a Budapest Beer Weekre, mert a többi hasonló nemzetközi rendezvényre szinte azonnal kikerül a megtelt tábla, hanem kifejezetten város és a hazai színtér miatt.” – mondta Sefcsik Márton, a fesztivál kommunikációs vezetője a beharangozó sajtótájékoztatón.

A Budapest Beer Week idén május 20. és 26. között lesz, a kóstolónapok pedig május 24. és 26. között várják a látogatókat. A fesztivál kiemelt vendégei idén brit sörfőzdék és sörfőző mesterek lesznek, a Craft is GREAT Britain kampány részeként pedig hat élvonalbeli brit márka is Budapestre jön. A rendezvény fővédnöke immár második alkalommal Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete lesz.

A BPBW idején egy egész héten át egymást érik majd a különböző programok a legjobb kraft sörbárokban: ahogy tavaly, úgy idén is lesznek csapfoglalások, találkozz a sörfőzőkkel-jellegű programok és főzetbemutatók. A hét meg(hab)koronázásaként pedig a Dürer Kertben 25 ország 60 kisüzemi főzdéjének 240 különböző sörét lehet majd végig kóstolni „all you can taste” jelleggel, amiket ráadásul maguk a sörfőzők fognak csapolni mindenkinek. Így a hazai és külföldi sörrajongók nem csak megízlelhetnek olyan különlegességeket, amiket másképp nem, de találkozhatnak is azok nem egy esetben már-már rocksztár státuszú alkotóival.

A résztvevő magyar sörfőzdék közös különlegességgel is készülnek, hiszen a tavalyi évi kezdeményezésük után ismét összefogtak, hogy elkészítsék egy giga-kollaboráció keretén belül a 2019-es fesztivál sörét, amiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy tipikusan hazai, könnyen iható és közérthető, egyszeri főzet lesz, amelyet a főzdék és a szervezők azoknak ajánlanak, akik kíváncsiak arra, hogy hol tart a kraft sörfőzés jelenleg itthon.