• Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék
  • Sörmenet
  • Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék
  • Sörmenet

Nem mindegy, milyen hőmérsékleten fogyasztod a sört!

2017-02-25 | 13:58 infografika

Nagyon nem mindegy, hogy az egyes sörtípusokat milyen hőmérsékleten fogyasztod! Itt egy kis segítség ahhoz, hogy az illatok és az aromák minél inkább érződjenek!

Share this:

  • Share on Tumblr
  • Email

Jöhet még?!

Kapcsolódik

  • Miért érdemes tanulnod a sörökről?
    Miért érdemes tanulnod a sörökről?
  • Sörrel menne a poszt Covid tünetek ellen egy francia főzde
    Sörrel menne a poszt Covid tünetek ellen egy francia főzde
  • Ha már unod a sima kovászos uborkát - teszteltük, milyen sörrel készítve a legjobb
    Ha már unod a sima kovászos uborkát - teszteltük, milyen…

Hírlevél

A feliratkozással tudomásul vettem és elfogadom a Beerporn.hu adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat.

 

A BeerPorn.hu a MailerLite szolgáltatást használja a hírlevelek kiküldéséhez. Amennyiben ezen az űrlapon a "Feliratkozás" gombra kattint, Ön elfogadja, hogy a beírt információkat a MailerLite szerverére továbbítjuk, ahol azokat az Adatkezelési szabályzatban és a Felhasználási feltételekben foglaltaknak megfelelően kezelik.

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre.

Programok

  • VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

    május 18. - május 22.
  • Ugar Radler 2022 premier

    május 20. 18:00 - 22:00
  • Nyitott Főzdék Napja 2022

    május 21.
  • Horizont sörvacsora Zamárdiban

    május 21. 19:00 - 22:30
  • Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben

    május 26. - május 29.

További programok sörimádóknak

Legfrissebb

  • Vajon meggondolnák magukat a sofőrök ha tudnák, tőlük függ a sörellátás?

  • Nyerj sörkóstolót és páros belépőt a Gourmet Fesztiválra!

  • Az egész országban a kisüzemi sört ünneplik hétvégén

A sörszótárból

Alsó erjesztésű sör

[caption id="attachment_7415" align="alignnone" width="1200"] Fotó: Pbs.org[/caption] Az alsó erjesztésű sörök a világ sörtermelésének tetemes részét, egyes adatok szerint 90%-át teszik ki. Jellegzetességük, hogy erjedésük mindössze 5-6 fokos hőmérsékleten megy végbe, így olyan élesztőtörzsekkel készülnek, amelyek bírják ezt a hőfokot. Az erjesztés utáni lágerezés, vagyis érlelés szintén igen alacsony hőmérsékleten zajlik. Láger, avagy alsó erjesztésű sörből sokféle létezik. Itthon egyértelműen a pilzeni típus a legismertebb, de ide tartozik többek között a bécsi, a müncheni sör, vagy a baksör is.

További szócikkek
  • Szerzői jogok
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Médiaajánlat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Írj nekünk
BeerPorn.hu

Minden jog fenntartva — © BeerPorn 2022.

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.