• Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék
  • Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék

Milyen sört, milyen pohárból?

2016-02-23 | 16:06 infografika

 

Csakúgy, mint a boroknál, a söröknél sem mindegy, milyen pohárból kóstoljuk őket. Az egyes karakterek és fűszerek sokkal jobban kiérezhetőek egy-egy megfelelő pohárból ízlelve.

(Via)

Megosztás:

  • Megosztása a Tumblr-n
  • Email

Jöhet még?!

Kapcsolódik

  • Miért érdemes tanulnod a sörökről?
    Miért érdemes tanulnod a sörökről?
  • Így verseng egymással a világ 15 legtöbb sört fogyasztó országa – videó
    Így verseng egymással a világ 15 legtöbb sört…
  • Ha már unod a sima kovászos uborkát - teszteltük, milyen sörrel készítve a legjobb
    Ha már unod a sima kovászos uborkát - teszteltük,…

Hírlevél

A feliratkozással tudomásul vettem és elfogadom a Beerporn.hu adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat.

 

A BeerPorn.hu a MailerLite szolgáltatást használja a hírlevelek kiküldéséhez. Amennyiben ezen az űrlapon a "Feliratkozás" gombra kattint, Ön elfogadja, hogy a beírt információkat a MailerLite szerverére továbbítjuk, ahol azokat az Adatkezelési szabályzatban és a Felhasználási feltételekben foglaltaknak megfelelően kezelik.

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre.

Programok

  1. First Local Terasz Nyitóhét

    április 21. - április 25.
  2. Mad Kert Grand Opening

    április 23. - április 25.
  3. Double X – online női sörkósotló, nem csak nőknek

    április 23. 19:00 - 21:00
  4. Nyitott Főzdék Napja 2021 – tavasz

    június 5.
  5. Alsóörsi Sörnapok 2021

    július 6. - július 11.

További programok sörimádóknak

Legfrissebb

  • Sörszövetség: az új termékek is bizonyítják, hogy a fellendülésben bízik a hazai söripar

  • Konzultáció az újranyitásról – Podcast

  • Egy kupac trappista sör az USA-ból

A sörszótárból

Sör

A sör malátából készülő, vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxid- és alkoholtartalmú ital. A sörkészítésre már az ókor kezdetét megelőző időszakból vannak bizonyítékok. A Földközi-tenger medencéjében már 13 ezer éve létezett a sörfőzés gyakorlata, és Észak-Kínából is vannak ősi bizonyítékok. Egyes kutatói vélemények szerint az alkoholkészítés olyan technológiai innováció volt, amely elvezetett a civilizációk kifejlődéséhez. Európában az első században a germánok már termesztettek gabonát, és főztek belőle sört, a korai középkorból pedig a mai Belgium területéről vannak sörfőzésre utaló maradványok, ám akkoriban még nem ismerték a komlót, így azok a sörök minden bizonnyal nem sokban hasonlítanak a mai italokra. A sörfőzés technikáján a középkorban elsősorban a kolostorokban javítottak, miközben a köznép rengeteg országban készített ilyen olyan sörszerű italokat saját fogyasztásra, valamint adózott is belőlük az egyháznak, vagy az uralkodónak. Angliában a XVI. században terjedtek el a felső erjesztésű sörök, Bajorországban pedig 1516-ban meghozták a sörtisztasági törvényt, amelybe foglalták, hogy a sör kizárólag maláta, komló és víz hozzáadásával készülhet. A középkor serfőző céhei az ipari forradalmat követően megszűntek, vagy sörgyárakként működtek tovább. Utóbbiakat a XX. század során pedig nagy söripari konszernekben egyesítették. Ezek uralják ma a globális sörpiac túlnyomó részét, miközben az 1980-as években, az USA-ból indult sörforradalom sosem látott sokszínűségű sörpiacot, változatos kínálatot és korábban elképzelhetetlen minőségű és összetételű söröket eredményezett.

További szócikkek
  • Szerzői jogok
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Médiaajánlat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Google +
  • Írj nekünk
BeerPorn.hu

Minden jog fenntartva — © BeerPorn 2021.

loading Megszakítás
Nem sikerült elküldeni a bejegyzést - ellenőrizzük az email címet!
Email ellenőrzés sikertelen, próbáld újra
Sajnáljuk, a blog nem oszthat meg bejegyzéseket email-ben.