fbpx

Stout- és sütirajnogók figyelem, ezt kérjétek karácsonyra!

Írta: BeerPorn.hu

2019-12-11 | 06:12 Magazin

Fotó: Bloglovin.com

Ki ne lenne teljesen oda egy tökéletes, extracsokis kekszért!? A kakaótól szinte fekete cookiek már csak akkor izgalmasabbak, hogyha némi stout segít nekik abban, hogy igazán kávés, csokis, szupergazdag ízűek legyenek. Ezzel az ajándékkal simán leveszel bárkit a lábáról!

Itt a karácsonyi csodafegyver! Egy olyan süti, amit imádni fognak azok, akik nincsenek oda a sörökért, azok pedig, akik bolondulnak értük, ettől garantáltan egészen ünnepi hangulatba kerülnek majd! Mutatjuk a Stout Cookies receptjét!

Hozzávalók:

  • 2 dl stout
  • 100 gramm vaj
  • 200 gramm liszt
  • 30 gramm natúr kakaópor
  • 200 gramm fekete csoki
  • 60-60 gramm barna-, illetve kristálycukor
  • 1 evőkanál melasz (ha nincs, használj mézet)
  • fél teáskanál vanília
  • 1 tojás
  • fél teáskanál sót
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor

Így készítsd el:

Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, és készítsd ki a sütőpapírral kibélelt tepsit! Ha ez megvan, egy olyan tálban, amiben kényelmesen tudsz dolgozni, keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sót, a szódabikarbóna, a sütőport és a kis darabokra tört csokit.

Egy másik tálba mehet a vaj és a cukrok, a konyhai robotgép pedig segít majd jó habosra verni. Ha már könnyed, mehet bele a melasz (méz), a vaníliát és a tojás.

Óvatosan keverd össze a lisztes-kakaós cuccot a vajas-cukros masszával, és mehet bele a stout is. Ha szükséges, hűvös helyen pihentesd, mielőtt kekszekké porciózod.

A sütik méretétől függően, nagyjából 15-17 perc sütést igényel. Ha megsült, mindenképp várj a csomagolással-fogyasztással, addig, míg kihűl. Fogadjunk, hogy ez lesz a legnehezebb rész! :)

(Via)