fbpx

Söripar: a következő három évet még biztosan befolyásolja a járvány

Írta: BeerPorn.hu

2021-12-16 | 08:37 Hírek

A Drehernél azt gondolják, hogy a pandémia előtti, 2019-es szintre nagyjából három-négy év múlva fognak csak visszatérni. A termelést pedig az alapanyagok árának emelkedése nehezíti.

Az, hogy az éttermek, a kocsmák, a kisvendéglők és a szállodák négy hónapig zárva voltak idén, megnehezítette a Dreher Sörgyárak dolgát, illetve a fennmaradó nyolc hónapban is elmaradt a várakozásoktól a vendéglátás teljesítménye – mondták a sörgyártó képviselői a Világgazdaságnak.

Miközben továbbra is speciális intézkedéseket igényel a járványhelyzet, globális alapanyag- és csomagolóanyaghiány van. A Drehernél elmondták: felgyorsult az áremelkedés a gabona, illetve az alumínium esetében is. A sör alapanyagát jelentő gabona esetében 30, a csomagoláshoz szükséges alumínium piacán 40-50 százalékos a drágulás.

A termékfejlesztések kapcsán elárulták, hogy újdonságokat jövőre is tartogat a sörgyár, ugyanakkor az idén bevezetett termékekre továbbra is koncentrálnak: ezzel kapcsolatosan kiemelték a Viper hard seltzert.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy a hard seltzer esetében a Dreher a hazai fogyasztók ismereteinek mélyítésére koncentrál, illetve megismételték, hogy 2030-ra a teljes választékuk 20 százaléka alkoholmentes lesz.