- Ez a program elmúlt.
Ez sör! – a sernevelőtől a sörgyárig könyvbemutató
2018. 11. 16. 16:00 - 17:00
Esemény navigáció
Kik és hogyan főztek sört Magyarországon? Miért Kőbánya vált a magyar sörgyártás fellegvárává? Bor- vagy sörivó a magyar? Polgári vagy munkásital a sör? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozott az MKVM és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közös, nagysikerű kiállítása, melyen a hazai sörfőzés és -fogyasztás történetét mutatták be.
A tárlatot kísérő kötetből az olvasók megismerhetik honfoglaló őseink italkultúráját, a középkori sernevelőket, a német és cseh sörfőzőket, az ipari sörgyártás megindulását és legnagyobb üzemeink történetét, az állami sörfőzést, és a napjainkban működő kisüzemi főzdéket. Emellett kiderül, hogy hogyan készül a sör, hogyan lesz az árpából maláta, mi a különbség az alsó- és felsőerjesztésű sörök között. Végül választ kaphatnak arra is, hogy a polgárság vagy a munkásság kedvelt itala volt-e a sör, hogyan irányították ezt a propaganda különböző eszközeivel.
A szerzőkkel Katona Csaba sörtörténész beszélget.
A belépés díjtalan!