- Ez a program elmúlt.
Beszélgessünk a sörről 2.0
2019. 01. 14. 19:00
Esemény navigáció
Második felvonásához érkezett a KEG Sörművház nyilvános kerekasztal-beszélgetése a sörről. Ezúttal is ígéretes az előadói névsor, és a témaválasztás is!
A beszélgetésben részt vesznek:
- Szűcs Péter, azaz Szepe, akinek a nevéhez fűződik többek között a Krak’n Town, a budapesti és a berlini Labor és az Anker közben található BrewDog Budapest
- Kurucz Gergely, a FIRST The Craft Beer Co. sörfőzde társtulajdonosa, a Budavári és a Belvárosi Sörfesztivál társszervezője
- Ottó Gábor, a Horizont Brewing sörfőzde ügyvezetője, aki október óta vesz részt tevékenyen a sörös világban, korábban a pénzügyi szektorban dolgozott vezetőként több nagyvállalatnál
- A diskurzust ezúttal is Reczer Gábor, a Reczer Ser sörfőzője vezeti, aki a szakmai blogok értékelése szerint a 2018-as év gerillafőzője lett.
Témák:
- Megnyitott Budapest első világhírű sörbárja, a BrewDog. Hányadik ez a sorban? Miért ilyen drága? Drága-e egyáltalán? Jó nekünk, hogy van egy BrewDog Pubunk? Honnan jött az ötlet, és miként sikerült megvalósítani? Mik a további tervek, érkezhetnek más nemzetközi nagyágyúk pubjai is?
- Sorra nyíltak a taproomok Budapesten az elmúlt években. Mi is az a taproom? Hol van a helye, a főzde mellett, vagy a belvárosban? Nem gond, ha a város szélén található? Mi az előnye és a hátránya, lesz-e még több? Közvetlenül a tartályból csapolják a söröket?
- 2018/19 fordulóján évet értékelünk és az új évvel kapcsolatos várakozásokat beszéljük át. Hozták-e a főzdék, amit tavaly elterveztek? Jól alakult-e az év, milyen nehézségek voltak? A piac miként viselkedett, mik a legfontosabb változások, trendek? Hogyan tovább főzdeélet, kocsmaélet? Sokan azt mondják, vízválasztó lehet a 2019-es év. Milyen tekintetben lehet az? Nyithat sok új főzde, még több és még nagyobb kocsma? Megjelennek az állam által támogatott, akár tűzhöz közeli sörfőzdék? Mi lesz a kisebb főzdékkel, érdemes-e szerelemfőzdéket nyitni még jövőre? Ki válhat a kraftosok közül középméretű sörfőzdévé és mik a kilátásaik a mikro-, kis- és közepes főzdéknek 2019-ben, majd utána?
A belépés és a sörök kóstolása ezúttal is térítésmentes, de a korlátozott helyek miatt erősen ajánlott az előzetes regisztráció!