fbpx

Olasz és ázsiai burgerek vették át a főszerepet az egykori Kiscsülök Borozóban

Írta: BeerPorn.hu

2018-05-09 | 07:26 Magazin

Az Akácfa utcában 25 évig működő a Kiscsülök Borozó egykor a legjobb csülkös bablevest kínálta a vendégeknek. Az idők azonban változnak, a Kiscsülökből Traveler’s Bistro lett, az új helyen leginkább a hamburgerükre és a sörkínálatra büszkék.

Azt nem kell senkinek részletezni, mekkora változáson esett át a Király utca környéke az elmúlt 10 évben. A fapados kocsmák és borozók szépen lassan kikoptak a mára bulinegyeddé változott területről, átadva a helyüket a sokkal modernebb, fiatalosabb vendéglátásnak. A lehetőségek kinyíltak, és bátran próbálkoznak olyanok is saját sörözők/éttermek nyitásával, akik eredetileg egészen mást tanultak.

Farkas Gábor, a Traveler’s egyik tulajdonosa sem gondolta, hogy valaha egy hamburgerezőt vezet majd… Habár voltak erre utaló jelek, hiszen gimnazista korában alig, hogy elkezdett egy lángososban segédkezni, a nap végére már ő irányította az embereket. Később fesztiválokra települtek ki, immár többféle street fooddal, majd vezetett beer bikeokat, ahol megismerkedett Hullár Ádámmal, aki végül üzlettársa lett a Traveler’s-ben.

A bisztró közönségét – szemben a helyén korábban működő borozóéval – leginkább fiatalok teszik ki, és rengeteg a külföldi is. Utóbbiak közül az erasmusos diákok vannak túlsúlyban, amire Gáborék hibátlanul rá is játszanak azzal, hogy minden estére kitaláltak valamilyen extra programot. Hétfőn társasjátékozás van, kedden 20% kedvezmény az egyetemistáknak, szerdán beerpong, csütörtökön és pénteken pedig ingyen belépőt adnak az Ötkertbe vagy a Hello Baby Bárba azoknak, akik bulizni szeretnének. Szombaton kemény karaoke estek, vasárnap pedig családi kedvezmény várja a betérőket.

A bisztró vagány sörkínálata (Mad Scientist, Horizont, stb.) mellett a hamburgereik a leginkább komolyak. Gáborékat kedvenc burgerezőik inspirálták, és nagyon figyelnek az alapanyagok beszerzésére is. A hús a Mészársteakből, a buci a Panificio il Basilicoból érkezik, de a fűszerek és a szószok is nagy figyelemmel válogatott cuccok, nem is beszélve arról, hogy az ízeket Pallag Dávid (Liszkay Borkúria, Tanti, Konyhafőnök 4. évad) rakta össze.

Van magyar retro burger, csalamádéval; klasszik, cheddarral; BBQ burger, amelybe pirított bacon és hagymacsipsz is kerül. A Vega burgerben rántott sajt van, a fittness pedig maga a húspogácsa, salátaágyon. Mi az olasz és az ázsiai pikáns szendvicsekre mentünk rá.

Az olasz hangulatú burgerben a hús mellett a mozzarella a főszereplő, de van benne friss bazsalikom és pesto is. A friss zöldfűszeres vonulat az ázsiainak is nagyon jót tesz, hiszen abban korianderzöld és Sriracha chillis majonéz is van. Remekül csúszik hozzájuk bármelyik IPA az itallapról. Legközelebb a BBQ burgerre megyünk rá, valami sötétebb sörrel, mondjuk szerdán, és beszállunk a beerpongba is.

Traveler’s Bistro
Budapest, Akácfa u. 65.

One Response to “Olasz és ázsiai burgerek vették át a főszerepet az egykori Kiscsülök Borozóban”