fbpx

Nincs többé kukorica a megújult Borsodiban

Írta: BeerPorn.hu

2022-03-03 | 12:40 Hírek

Idén márciustól tisztán árpamalátával készül a közel öt évtizede gyártott, most megújult Borsodi. A receptváltás után a sör a gyártó szerint „kiegyensúlyozottabbá válik, de továbbra is jellemző rá a kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín”.

A Borsodi Világost, a hazai fogyasztók egyik legkedveltebb sörét a Borsodi Sörgyár közel öt évtizede fejleszti és tökéletesíti. Ennek szellemében a vállalat idén megújítja a termék receptúráját, ami márciustól kukoricadara nélkül, tisztán árpamalátából, komlóból, élesztő és víz felhasználásával készül a vállalat bőcsi üzemében – olvasható a gyártó sajtóközleményében.

A termék megújítása a soron következő fontos lépése a Borsodi Sörgyár több éve folytatott stratégiájának, melynek során a vállalat először egy hároméves beruházással a bőcsi sörgyárat korszerűsítette, majd a portfóliójának fejlesztésével folytatta – írják.

„A Borsodi sör immáron közel öt évtizede a folyamatosan bővülő portfóliónk alapja és töretlen népszerűsége mellett is úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje a megújulásnak” – emelte ki Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója. „A mostani receptváltás éppen olyan fontos számunkra, mint a 2018-ban indult gyárfejlesztési beruházásunk, vagy a sörkülönlegességekből álló, folyamatosan bővülő portfóliónk két évvel ezelőtt történt piaci bevezetése. Ezek a fejlesztések segítenek bennünket abban, hogy még jobban meg tudjunk felelni a fogyasztóink, a hazai sörkedvelők igényeinek, akik egyre inkább keresik és megkövetelik a folyamatos és magas minőséget” – tette hozzá.

Az új recept kidolgozása során arra törekedtek, hogy az új íz ne csak kiegyensúlyozottabb és könnyebben fogyasztható legyen, de a Borsodi sör kedvelői számára is ismerős maradjon.

Az új recept alapján készülő Borsodi sör 2022 márciusától lesz elérhető a boltokban dobozos, valamint üveges kiszerelésben, a csomagoláson nyárig jelezve, hogy az új recept szerint tisztán árpamalátával készült. Emellett a sörkedvelők márciustól az éttermekben, sörözőkben akár csapolva is kipróbálhatják a megújult Borsodit.