fbpx

Nagy mennyiségben használhatják a savót sörkészítésre

Írta: BeerPorn.hu

2018-04-23 | 07:55 Hírek

Fotó: Pxhere.com

A Cornelli Egyetemen azon dolgoznak, hogy az eddig szarvasmarhák takarmányozására használt tejipari melléktermékeket a sörkészítésben hasznosítsák.

Sam Alcaine, az intézmény adjunktusának kutatása a joghurtkészítés közben keletkező savó hasznosításáról szól. A savó ásványokban és laktózban gazdag, így értékes anyagokat tartalmaz.

A kutatás folyamán a legfontosabb kihívás az volt, hogy az anyagot úgy bontsák le, hogy az élesztő reakcióba léphessen vele. Szerencsére az árpa enzimei cukrokra bontják a laktózt, így már elkezdhet dolgozni az élesztő – idézi a CNY Centralt az Élelmiszer.hu.

New York államban rengeteg joghurt készül, így jelentős gazdasági hatása lehet annak, hogyha a melléktermékeket kreatívan hasznosítják.