fbpx
Kisüzemi sörök, pulled pork, borecetes üdítőital és gin. Na meg persze a bor és sajt. Erről nem Tokaj jutott az eszetekbe? Pedig már rég nem csak az aszúról szól ez a térség! A Nyitott Főzdék Napján Tokajba is ellátogattunk.

Október 10-én, szombaton tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Ajánló sorozatunk utolsó részében Somogy, Fejér, Tolna, Vas, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatunk.

Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Nézzük mi a helyzet Békés és Somogy megyében, illetve mire számíthatsz Budapesten!

Ha meghalljuk, hogy belga sör, általában valamilyen ősi, rendszerint apátsági recept alapján főzött termék jut eszünkbe, pedig a craft forradalom Belgiumot sem kerülte el, sőt, felettébb ígéretes főzdékkel rendelkeznek, ezek közül mutatunk be most néhányat.

Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Ajánlónkban Észak-Magyarországra és Fejér-megyébe látogatunk.

A szeptemberi nyár annyi jó újdonságot tartogatott, hogy csak úgy kapkodtuk a fejünket! Kókuszos-maracujás NEIPA, fehér stout, ananászos gumicukor, sauvignon blancra emlékeztető, és epres-kókuszos szuperIPA. Jöjjenek szépen sorban!

Vakteszten mentünk neki a Magyarországon, szupermarketekben kapható meggyes söröknek. Ez eddig nem is hangzik annyira nagyon rosszul, de ha bevalljuk, hogy csak azoknak, amelyek ára belefért az 500 Ft/fél literes keretbe, már egészen más a helyzet.

Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Kihagyhatatlan programhelyszínek jönnek!

Lados Péter a sörkedvelők számára elsősorban a Yeast Side sörfőzdéből lehet ismerős, illetve megfordult még néhány kisüzemben, mielőtt a közelmúltban a Soproni Sörgyár sörfőző mestereként kezdett dolgozni. Beszélgetésünkben azt is elárulja, milyen sör lesz a napokon belül megjelenő új Óvatos Duhaj termék.

Dr. Cseh Sándor az egykor virágzó hazai komlótermesztés élő legendája. A Bólyi Mezőgazdasági Kombinátban dolgozott 1961-től 1986-ig, ahol két új komlófajta szelekciója is a nevéhez fűződik. A szakemberrel az egykori magyar komlóról, és a jelenlegi lehetőségekről is beszélgettünk.

A kőbányai pincerendszer nem rövidnadrágos - spagettipántosoknak való vidék, mi mégis lemerészkedtünk, hiszen a Kőbánya X sörök megjelenését üdvözlő játékunk nyerteseivel egy izgi, kőbányai pince- és sörtúrán vettünk részt. Ha nem tartottál velünk, tedd meg most!

Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Körkapcsolás és programajánló következik!