Lengyel és spanyol vendégsörökkel készül nyáron a Monyo Grand

Írta: Takács Vilmos

2019-05-21 | 06:14 Hírek

Fotó: MONYO Grand Facebook

Május elején nyitott meg a Monyo Brewing második budapesti márkasörözője, és az sem kizárt, hogy a következő években újabbak követik. Hogyha csak három dolgot mondhatnánk róla: 16 csap, street food és külföldi vendégsörök.

A Monyo Brewing második, kézműves sörökre és street foodokra kihegyezett vendéglátóhelye, a Monyo Grand 16 sörcsappal, igényes burgerekkel várja a látogatóit az Erzsébet körút 53-ban.

Németh Antal, a Monyo brewing egyik tulajdonosa és sörfőző mestere a megnyitón elmondta, hogy ez az első Monyohoz köthető franchise-szerű bár, és szeretnék, ha a jövőben több ilyen is nyílna, pláne, hogyha vidékre sikerülne elvinni ilyen formában a kraft söröket.

A Grandban fontosnak tartják, hogy a hazai kraft sörös színtér edukációját is, így a vendégcsapokon rendre olyan söröket mutatnak majd, amelyeket amelyeket a külföldi túráikon ismertek meg.

A tervek szerint a 16 sörcsapból tizenkettőn lesznek állandóan a Monyo sörei, a négy vendégcsapon pedig havonta változó tematika szerint kapnak helyet a különlegességek. Májusban ausztriai kraftsöröket lehet kóstolni, a következő hónapokban pedig lengyel és spanyol vendégfőzetek jönnek.

Egyébként, hogyha épp ezen a héten néznéd meg a Monyo Grand-ot, javasoljuk, hogy ne hagyd ki a Budapest Beer Week hivatalos sörét, amely 11 magyar főzde kollaborációjában készült, és egy New England IPA, homoktövissel meg őszibarackkal, duplán komlózva, európai, új-zélandi és amerikai fajtákkal. Jöhet akkor egy?!