fbpx

Közülük megy valaki Torinóba, a Bocuse d’Or döntőre

Írta: BeerPorn.hu

2018-02-01 | 11:20 Hírek

A magyar csapat a 2017-es Bocuse d’Or versenyen, Lyonban (Fotó: Fekete Antonio)

Bemutatkozott az a hat szakács, akik közül valaki képviselheti majd Magyarországot júniusban az európai válogatón, Torinóban.

Február 8-án rendezi meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, a SIRHA Budapest 2018 szakkiállítás keretein belül.

A versenyzőknek 5 óra 35 perc ál majd a rendelkezésére, hogy két ételt készítsenek el. Kötelező alapanyagok a borjúszűz, a csülök és a velő. A vega tálon gorgonzola, rizottó rizs és fürjtojás lesz.

A magyar döntő versenyzői:

  • Elek Richárd, a Fausto Ristorante séfje
  • Garai Ádám, az Olimpia étterem konyhafőnöke
  • Haraszti Zsolt, az Alabárdos étteremben dolgozik
  • Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese
  • Veres István, a Babel séfje
  • Volenter István, 67 Étterem séfje

A magyar győztesnek négy hónapja lesz felkészülni a júniusi döntőre, bár az ottani kötelező alapanyagok még nem ismertek.