fbpx

Körte, dió, kéksajt – alig kell hozzá valami, és dupla IPA-hoz a legszuperebb

Írta: BeerPorn.hu

2020-04-04 | 06:25 Magazin

A HUBA – Hungarian Beer Academy közzétette a sörtanfolyamai egyik kedvenc ételének receptjét. A karamellizált körte kéksajttal és dióval egyszerűen elkészíthető fogás, de ennek ellenére a végeredmény igen összetett ízvilágú különlegesség, amihez a dupla IPA söröket javasolják.

A sörkóstolókon/tanfolyamokon a legtöbb ételt és sört állandóan változtatják, annak érdekében, hogy mindig friss, szezonális alapanyagokból tudjanak dolgozni, illetve újdonságokat mutatni – írják. A karamellizált körte és a Hara’Punk Brewing Son of a Bitch dupla IPA mégis eddig szinte mindegyik sörkóstolón szerepet kapott, mert olyan jó páros.

Íme a karamellizált körte receptje:

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 2 egész körte
  • 80-100 g kéksajt
  • 200 g cukor
  • 1 kezeletlen héjú (vagy bio) citrom
  • 4 egész szegfűszeg
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 liter víz
  • 1 marék pirított dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • kicsi olaj vagy vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A vizet, cukrot, fűszereket és a sót forraljuk össze. A körtéket hámozzuk meg, majd tegyük a gyöngyöző vízbe és kb 10-15 perc alatt főzzük fogkeményre.

A körtéket szedjük ki a vízből, tegyük félre, majd a fűszeres főzővizet forraljuk vissza annyira, hogy egy sűrű, már-már karamell-szerű szirupot kapjunk.

A körtéket vágjuk ketté, szedjük ki a magházukat. Mártsuk őket porcukorba és forró olajon, vagy vajon karamellizáljuk aranybarnára a vágott felüket.

Tálaláskor a magház helyet töltsük meg kéksajttal, szórjuk meg dióval és alaposan locsoljuk meg a sziruppal. Frissen őrölt borssal megszórva, és persze hozzá illő sörrel kínáljuk!

Forrás: Thebeeracademy.hu