fbpx

Jöhet egy sörben párolt gomba?

Írta: BeerPorn.hu

2016-10-15 | 07:10 Magazin

Fotó: Beerandbrewing.com

Fotó: Beerandbrewing.com

Ez egészen konkrétan egy sörben párolt gomba, zöldfűszeres polentával, vagy ha úgy tetszik puliszkával. Minél többféle erdei gombából készítve az igazi, és akkor, hogyha erős alet használsz hozzá.

Hozzávalók:

  • erdei gomba (trombitagomba, rókagomba, kucsmagomba, stb.)
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • erős ale
  • vaj
  • kukoricagríz
  • tej
  • rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, ezek apróra vágva
  • reszelt parmezán
  • só és bors

Elkészítés:

Tedd egy serpenyőbe az olajat, melegítsd közepes lángon benne a fokhagymát, majd mehet rá a gomba, amit süss addig, amíg ki nem engedi az összes levét. Ez után mehet hozzá a sör, amiben addig párold a gombát, amíg csak néhány evőkanál marad az aleből. Ha ezzel megyvagy, vedd le a tűzről és add hozzá a vajat, keverd át alaposan, és ha a vaj elolvadt, ízesítsd sóval és borssal.

A polentát összetenni pedig még ennél is egyszerűbb:

Keverj össze tejet, vizet és a maradék sört egy lábosban, forrald fel, és folyamatos keverés mellett nyomasd bele a polentát, úgy, hogy a belekerülő kukoricadara mennyisége feleannyi legyen, mint a tej/sör/víz kombóé. Keverd addig, amíg szépen besűrűsödik, majd mehetnek bele a zöldfűszerek. A parmezán a végén mehet hozzá, csakúgy, mint a só és a bors.

Nagyon-nagyon frissen a legjobb!

(Via)