fbpx

Itt az idő: készíts házi komlópesztót!

Írta: BeerPorn.hu

2018-08-30 | 07:19 Magazin

Fotó: Pxhere.com

Hogyha igazán rá vagy pörögve a craft sörök komlóorgiájára, simán bevállalhatod ezt a friss komlóval készülő pesztót, hiszen hamarosan itt a szüret ideje, könnyű lesz friss tobozokhoz jutni. Bevállalós recept jön!

A komlóról azt illik tudni, hogy kapaszkodó, kétlaki növény. Évszázadok óta ismert a gyógyászatban, kivonatait a mai napig előszeretettel használják nyugtató hatása miatt. Tele van illóolajokkal, no és a keserűanyag az, amit mi sörösök a leginkább ismerünk belőle. Nyomatják teaként is, de most egy sokkal izgalmasabb felhasználási formát mutatunk!

Persze ez csak azoknak jön majd igazán be, akiket nem zavar a tobozok intenzív íze, hiszen hiába kombináljuk citrommal és bazsalikommal, ez a pesto kemény, mint a kád széle. Tényleg csak a legdurvább IPÁk szerelmesei élvezik majd, leginkább ők is valami komoly hússal.

Hozzávalók:

  • 1 csésze friss bazsalikom levelek
  • 1 csésze friss komlótoboz
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1/2 csésze fenyőmag
  • 1 kanál citromlé
  • só, bors

Beerporn magazin (@beermagazin) által megosztott bejegyzés,

Ha megvan minden, a bazsalikom, a komló és a fenyőmag egy pici olajjal mehet a darálógépbe. Kezdd pépesíteni, és mehet hozzá a citromlé, aztán a parmezán. A megfelelő sűrűséget állítsd be az olaj fokozatos adagolásával, sózd, borsozd.

Érdemes kipróbálni grillezett marhahúshoz, hamburgerhez, de bevállalósak pirított sokmagvas kenyérre is tolhatnak belőle.

(Via)