fbpx

Itt a legropogósabb sörös csirke receptje!

Írta: BeerPorn.hu

2022-10-14 | 09:37 Magazin

Igazából, ha úgy vesszük, ez a rántott csirkecomb egy válfaja, de ha most – az egyébként szintén imádni való – sima, panírozott cuccra gondolsz, felejtsd el gyorsan! Ez sörtésztában készül, és extra fűszeres!

Fotó: PxHere/Ekta.Varia

Kegyetlenül ropogós és jobban illatozik, mint a KFC legendás csirkeszárnyai, az elkészítéséhez pedig nagyjából semmi különös nem kell, csak türelem. Utóbbira azért lesz szükség, mert 4 órán keresztül kell pácolni annak érdekében, hogy a hús mindenhol kellőképp átvegye a fűszerek ízét.

A recept 10 csirke alsócombhoz lett kitalálva, szóval 4 személynek bőségesen elég.

A pác joghurtos, ezek kellenek hozzá:

  • 3 doboz natúr joghurt,
  • és a fűszerek, jelensül só, frissen őrölt bors, cayenne bors, és egy kis szárított fokhagyma.

Ebbe mehet a 10 csirkecomb, és szobahőmérsékleten nagyjából 4 órát kell pácolni.

Aztán már csak a sörtészta összedobása, és a sütés következik.

Előbbihez kell:

  • 60 dkg liszt,
  • 1 üveg vagy doboz világos láger sör,
  • és a fűszerek, mégpedig: só, fokhagymapor, cayenne bors, frissen őrölt bors.

Mindez mehet egy nagy tálba, aztán már csak simára kell keverni, beletolni a csirkecombokat, majd egyenként, nagyjából 20 perc alatt, közepesen forró olajban aranybarnára sütni.

Tökéletes kaja köret nélkül, vagy csupán némi mártogatóssal. A mentás-chilis joghurt például kegyetlenül illik hozzá!

(Via)