fbpx

Így készítsd el 5 lépésben a tökéletes sörben pácolt oldalast!

Írta: BeerPorn.hu

2016-03-14 | 08:56 Magazin

sorben_pacolt_oldalas

Egy kiváló, kellemesen malátás sör és egy megfelelően elkészített húsétel, régóta tudjuk, hogy méltó társai lehetnek egymásnak. A sörben pácolt oldalast ezúttal sült gyökérzöldségekkel készítettük el. Az eredmény önmagáért beszél, próbáljátok ki!

Elkészíteni tök egyszerű:

  1. Az oldalast előző nap vágd fel, sózd, borsozd, tedd egy nagy tálba, adj hozzá aprított fokhagymát, majd öntsd nyakon egy karakteresebb ízvilágű lager sörrel (mi félbarnát használtunk), és tedd egy éjszakára a hűtőbe.
  2. A gyökérzöldségeket (a fehér- és sárga répa, valamint a cékla édeskés ízei rendkívül jól kiegészítik majd a sült húsét) hámozd meg, és vágd hasábokra.
  3. Béleld ki a tepsit sütőpapírral, és tedd bele az oldalasokat, a tetejükre mehet még egy kis só és bors, süsd őket kb 80 percig, légkeveréssel, 200 fokon.
  4. Nem sokkal a hús után a hasábokra vágott, fokhagymás, borsos olajba forgatott, ugyancsak sütőpapírra helyezett zöldségek is mehetnek a sütőbe. Ügyelj arra, hogy ne halmozd nagyon vastagon egymásra a hasábokat, mert akkor párolódni fognak, ahelyett, hogy szép ropogósra sülnének!
  5. Sütés közben időnként kenegesd meg a húsok tetejét a sörös páclével, és ne felejtsd megpirítani őket a végén!

oldalas

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy jó eséllyel azzal a sörrel lesz a legfinomabb, amiben pácoltad?

Próbáld ki, jó étvágyat kívánunk!