A frissesség és a fogyasztóval való kapcsolat határozza meg a jövő sörpiacát

2016-11-15 | 07:36 Hírek

delorean_craft_beer

A Beer Means Business körkérdést intézett 15 Nagy-Britanniában működő sörös bloghoz azzal a céllal, hogy bemutassa a kraft sör piac bloggerek által rajzolt kollektív jövőképét. Ezek szerint a jövő virágzó, összetett és minden bizonnyal sokkal változatosabb, mint valaha.

A hozzászólók szerint a jelenben megfigyelhető tendenciák folytatódnak a jövőben, és újabb trendeket generálnak majd. Látni fogjuk, hogyan lesz mind több sörfőzde, hogyan fokozódik a verseny közöttük, és hogyan keresik majd a megoldásokat arra, hogy felhívják magukra a figyelmet a piacon.

Lesznek, akik tradicionális, történelmi sörrecepteket, főzési stílusokat élesztenek majd újjá, vagy épp modernizálnak majd. A komlóhasználat további variálása mellett jelentős szerepet kapnak majd az új komlónemesítések is, valamint a különböző, szokatlan érlelési és erjesztési metódusok.

A piacon való pozíciók elfoglalásakor az árképzés egyre fontosabb lesz, csakúgy, mint a borok esetében és további hasonlóság, hogy a legmagasabbra pozicionált termékek esetében megjelenhet a hamisítás is.

Stratégiaalkotó divat lehet az is, ahogy a frissesség egyre fontosabbá válik, emellett pedig a lokális termékek szerepe értékelődik fel, és a „helyi sör” fogalma válik egyre fontosabbá.

A jövőre vonatkozó tippek itt olvashatóak.