Hát ez nagyszerű! Egy német kutatás szerint boldogok leszünk, ha sörözünk, egy amerikai egyetemen pedig rájöttek: a mértékletes sörfogyasztás segíthet az érrendszeri betegségek, a diabétesz, a vesekő és a szellemi képességeket érintő betegségek kockázatának csökkentésében is.
A Pennsylvania State University 80 ezer felnőtt részvételével végzett tavaly egy vizsgálatot, ami kimutatta, hogy napi 1-2 sör elfogyasztása hozzájárul a „jó koleszterin” (HDL) raktárak feltöltéséhez, illetve mérsékelheti egyes szívbetegségek kialakulásának rizikóját – ismerteti a Magyar Konyha.
A szintén pennsylvániai University of Scrantonon pedig arra jutottak, hogy az ale és stout típusú sörök megelőzhetik a szívrohamot azzal, hogy felére csökkentik az érszűkület kialakulásának kockázatát.
És ha ez nem lenne elég, a Harvardon is agyalnak azon, milyen jó a sör, náluk kijött, hogy a mértékletes sörivóknál a felére csökkent a stroke kockázata azokhoz képest, akik nem isznak soha sört.
De nem csak az artériák válnak rugalmasabbá a sörtől, hanem egy finn kutatás szerint napi egy palack 40%-kal csökkenti a vesekőképződés kockázatát, sőt az Indiana University tudósai úgy vélik, a sörivók ötször kevésbé érintettek a szellemi képességeket befolyásoló betegségekben, így például az Alzheimer-kórban és az időskori elbutulás más formáiban.
Német tudósok az idei Oktoberfestre időzítették annak a tanulmánynak a megjelenését, amely szerint a sörben olyan összetevők találhatóak, amelyek boldoggá teszik az embert, mivel az agy dopamin receptorait aktiválják.
Most akkor bontasz egyet, vagy nem?
Semmi forrásmegjelelős, eredeti (Mirror) cikkben sem, csupán “tanulmány”, “kutatás”.
Valószínűleg el kell hinni minden szavát, mivel az interneten van.