fbpx

Az egész régiót megmozgatja a Budapestre tervezett sörös konferencia

Írta: BeerPorn.hu

2021-08-10 | 13:58 Hírek

Javában folynak a 2021-es Central European Brewers Conference (CEBC) előkészületei. Az előző rendezvényt a vírushelyzet miatt 2019-ben tartották – tehát egy év kimaradt – de a szervezők bíznak benne, hogy az idei őszi dátum működőképes lesz. A CEBC-re idén a RAM Colosseumban kerül sor.

A legutóbbi – második – rendezvényen több mint 150-en voltak jelen sörfőzők és kiállítók, egyebek mellett olyan országokból, mint Ausztria, Horvátország, Németország, Ciprus, Csehország, Lengyelország, Olaszország vagy Svédország.

A CEBC célja idén is elsősorban a régió sörfőzői számára a kapcsolatépítési lehetőség megteremtése lesz, miközben hasznos és érdekes előadásokkal, kóstolókkal várják a látogatókat. Lesznek idén is különböző szemináriumok, az iparág vezető előadóinak részvételével, lehet majd sörfőzdetúrán is részt venni, illetve sörfőző tréninget is terveznek. A részletes programot itt találod!

A konferencia a European Craft Beer Cup helyszíne is, és az előadásokra érvényes belépő a sörfőzdék számára magában foglalja a versenyre való első nevezést is. Nem mintha a verseny a hasonló nemzetközi megmérettetésekhez képest ne lenne egyébként is tök olcsó: első körben csak 35 euróba kerül egy tétel nevezése, a bírák pedig egytől egyig minősített szakértők lesznek! A versenyről itt tudhatsz meg többet!

Idén újdonság, hogy kihelyezett mesterkurzust is tartanak, kifejezetten sörfőzőknek. A mesterkurzus helyszíne a Hedon Sörfőzde lesz, Balatonvilágoson, ahol október 3-án, vasárnap Blake Enemark, a kanadai Tailgunner Brewing vezető sörfőzője avatja be a jelenlévőket a NEIPA főzés rejtelmeibeű: a résztvevők Blake-kel készíthetnek el egy 2000 literes NEIPA főzetet, a tervezés kritikus tényezőitől kezdve a vízkémián át, a pH paraméterekig, illetve a hidegkomlózásig.

Második nap, október 4-én pedig Pető Csaba, a Hedon vezető sörfőzője tart mesterkurzust az egyik kedvenc sörtípusáról, a pilsnerről. Hasonlóan a NEIPA-hoz, egy 2000 literes pilsner tétel főzésében vehetnek részt a vendégek, amely során minden kiderül a tervezéstől, a kategória sajátosságain át az erjesztésig és kondicionálásig. A mesterkurzusokról itt olvashatsz többet!

Jegyvásárlás és további infók a rendezvény oldalán találhatóak! A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a résztvevőknek rendelkezniük kell uniós oltási igazolvánnyal vagy magyar oltási kártyával!