fbpx

Álomfinom mézes-sörös csirke, negyed óra alatt

Írta: BeerPorn.hu

2019-08-25 | 06:59 Magazin

Tényleg semmi sem egyszerűbb ennél a szaftos, kellemesen pikáns sült csirkénél. A fűszeres olaj, a mustár, a hagyma, a méz és persze a sör teszi ellenállhatatlanná, figyelj!

Imádjuk azokat a recepteket, amikor a húshoz készült fűszeres mártás alapja nem más, mint egy sörredukció. Itt is ez a helyzet, ráadásul ezúttal olyan ételről van szó, amelyhez egyáltalán nem kell semmilyen extra alapanyagot beszerezni!

Hozzávalók (4 személy részére):

  • 2 kanál olaj
  • 2 csontozott, (ha úgy tetszik bőr nélküli) csirkemell filé
  • 3 kis fej, vékonyra vágott vöröshagyma
  • kb. 1,5 dl világos láger sör
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat, majd tedd bele a csirkemellet. Sózd, borsozd, és süsd kb. 6 percig oldalanként.

Hogyha átsült, vedd ki a serpenyőből, helyére pedig mehet a vékony szeletekre vágott hagyma. Közben keverd össze egy külön tálban a mézet a sörrel, a szójaszósszal és a mustárral, majd mehetnek a hagymára! A lényeg, hogy a folyadék feloldja a serpenyőben lévő lesült darabokat.

Ez után már csak arra kell várjunk, hogy az egész nagyjából a felére sűrűsödjön. Hogyha ez is megvolt, mehet bele vissza a csirke, alaposan forgasd át, és szórd meg egy vagon petrezselyemmel.

Friss salátával, vagy egy kevés rizzsel a legjobb!

(Via)